Ide očevim stopama: Schumacherov sin stigao do Formule 1

Testira bolide Ferrarija i Alfe Romeo

Ide očevim stopama: Schumacherov sin stigao do Formule 1

E. Čaušević

Sin Michaela Schumachera lagano korača ka karijeri u Formuli 1, a po prvi put u životu Mick će imati priliku da vozi bolid u najbržem "cirkusu" na svijetu.

Mick Schumacher je prošle sezone bio prvak Formule 3, te je jasno poručio da mu je životni san da jednog dana vozi u F1. Taj dan je došao jer će ove sedmice sin legendarnog vozača sjesti u bolid i to dvije ekipe iz Formule 1.

On je član Ferrarijeve akademije i upravo će testirati bolid Ferrarija pred utrku za Veliku nagradu Bahreina koja je na rasporedu u nedjelju. Nakon toga imat će priliku da vozi i bolid Alfe Romeo.

"Nevjerovatno je koliko sam uzbuđen što ću konačno voziti bolid u F1, pa makar to bilo samo testiranje. Hvala Ferrariju što mi je dao ovu priliku i sigurno će to biti veliko iskustvo za mene", rekao je Mick.

Schumacherov sin je stigao do Formule 2, a sezona u ovom takmičenju kreće također ovog vikenda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi