"Otkazivanje čitave Moto GP sezone je posljednja opcija koju ćemo razmatrati"

Oglasili se iz Dorne

"Otkazivanje čitave Moto GP sezone je posljednja opcija koju ćemo razmatrati"

Teme:

Kompanija koja ima komercijalna prava na Moto GP Dorna Sports izdala je saopštenje u kojem kaže kako je otkazivanje čitave sezone posljednja opcija koja se razmatra u ovom trenutku.

Covid-19 prijeti da pukvalno uništi Moto GP sezonu. Do sada je otkazano čak sedam trka, a sve su osim Katara dobile novi termin u nastavku kalendarske godine.

Ipak, obzirom da se koronavirus očigledno ne planira u skorijem vrememnu povući, mnogi strahuju da bi čitava sezona mogla da bude otkazana.

Bez obzira na sve iz Dorne poručuju kako je njihov cilj da se sezona nastavi i da što više trka bude voženo do kraja godine.

To neće biti lako, ali je od krucijalne važnosti za ovaj sport.

"I dalje smo u kontaktu sa svim promoterima trka i nadgledamo čitavu situaciju. Cilj svih strana koje su uključene je da sezona počne čim se stvore uslovi za bezbijednost. Naš fokus broj 1 ostaje održavanje što više trkačkih događaja u okviru kalendara za 2020. godinu.", poručuju iz Dorne.

Dodaju kako će ipak slušati sve savjete koji dolaze iz nadležnih zdravstvenih organa i da će, ako bude potrebno, razmotriti otkazivanje sezone. Ipak, to će biti posljednja opcija.

"Ipak, uvijek ćemo postupati u skladu sa savjetima  nadležnih organa vezanih za zdravlje i bezbijednost. Ukoliko pandemija bude nastavila da ograničava naše mogućnosti i naše kretanje, kao posljednju opciju razmotrićemo eventualno otkazivanje sezone."

Naravno, otkazivanje sezone je posljednja opcija ne samo za Moto GP već i za svaki drugi sport na svijetu i zato se svi nadamo kako će se situacija što prije smiriti kako bismo do kraja godine mogli uživati u utrkivanju Marca Marqueza i kompanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi