Ludnica u Indoneziji: Jorge Martin dominirao, pa pao s motora, Pecco Bagnaia izveo čudo!

Sjajna utrka u MotoGP kategoriji

Ludnica u Indoneziji: Jorge Martin dominirao, pa pao s motora, Pecco Bagnaia izveo čudo!

E. Čaušević

Fantastičnu utrku jutros smo gledali za Veliku nagradu Indonezije na kojoj je slavio nevjerovatni Pecco Bagnaia koji je ponovo izbio na čelo u ukupnom poretku borbe za titulu prvaka svijeta u MotoGP kategoriji.

Vikend u Indoneziji donio je dvije fantastične utrke. Jučer smo prvo gledali sprint u kojem je dominirao Jorge Martin koji je pobjedom preuzeo prvo mjesto u ukupnom poretku od Bagnaije, ali slavlje nije dugo trajalo.

Martin je jutros na glavnoj utrci startao kao šesti i nije mogao ni zamisliti bolji start jer je već u prvoj krivini izbio na čelo.

Španac je uspio da povede i dominirao je pola utrke sve dok deset krugova prije kraja nije izgubio kontrolu nad motorom nakon čega je pao i više nije uspio da nastavi utrku za šok i nevjericu u njegovom boksu.

S druge strane, njegov najveći rival Pecco Bagnaia je startao s tek 13. mjesta i njegov vikend bio je prava noćna mora, no danas je Italijan napravio čudo koje se ne viđa toliko često u MotoGP-u.

Oglasi

Iako je startao s 13. mjesta Bagnaia je već nakon par krugova stigao na šesto mjesto, a potom su mu pomogli Marini i Binder koji su imali kontakt nakon čega je Bagnaia uspio nekako da izbije na treće mjesto.

Čuvao je gume i približavao se vodećim Martinu i Vinalesu, a kada je Španac napravio kardinalnu grešku i izletio sa staze Bagnaia je krenuo u napad.

Uspio je da brzo prestigne Vinalesa i izbije na čelo, te je prvu poziciju sačuvao do kraja i ostvario veliku pobjedu. Bagnaia se tako vratio na prvo mjesto u ukupnom poretku i sata ima 18 bodova prednosti u odnosu na Martina.

Drugi je završio Vinales koji je do posljednje krivine vodio bitku s Quartararom i uspio je da ga pobijedi.

U TOP 10 bili su još Di Giannantonio, Bezzecchi, Binder, Miller, Bastianini, Rins i Aleix Espargaro. Marc Marquez nije završio ni ovu utrku jer je ponovo pao s motora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi