Japanci umalo izazvali novu veliku tragediju na legendarnoj Suzuki
Foto - Screenshot

Nevjerovatno

Japanci umalo izazvali novu veliku tragediju na legendarnoj Suzuki

Midhat Šljivak

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Japana na legendarnoj Suzuki prekinuta je zbog nevremena već nakon prvog kruga.

Crvena zastavica pojavila se na stazi i zakazan je novi start, ali kiša je nastavila žestoko da pada i vrijeme starta trke je pomjereno.

Međutim, organizatori trke na čuvenoj stazi Suzuka uspjeli su napraviti ogroman skandal jer su ponovili grešku iz 2014. godine kada je njihovim nemarom tešku nesreću doživio Francuz Jules Bianchi.

Tada se nesretni vozač zabio u teretno vozilo koje se našlo na stazi, a osam godina kasnije Japanci su izazvali novi skandal.

Dok su vozači kružili po stazi, uz izuzetno tešku vidljivost, organizatori su na stazu ponovo poslali teretno vozilo i izazvali su bijes u ogorčenje svih.

Pierre Gasly je opravdano bio ogorčen. Jedva da je vidio traktor na stazi i sreća pa je na kraju sve prošlo bez nesreće.

Oglasi

Nakon ovog velikog propusta oglasio se otac tragično stradalog Julesa Bianchija. On je na društvenim mrežama poručio.

"Bez poštovanja prema životu vozača. Bez poštovanja prema uspomeni na Julesa. Nevjerovatno".

Podsjetimo, Jules Bianchi je stradao u Japanu 5. oktobra 2014. godine po veoma teškim uslovima i zabio se u traktor pored staze.

Mjesecima je ovaj 25-godišnjak proveo u komi i nažalost u julu 2015. godine je izgubio borbu za život.

Top Komentari

criticos
Ispravka krivog navoda. Nisu japanci umalo izazvali veliku tragediju, vec SPONZORI. Da se pita struka, ne bi se trka odrzala, ali se pitaju finansijeri, kojim je u interesu da zarade na ustrb i zivota ljudi. To se zove neokapitalizam, u kojem je sve podredjeno profitu gdje su ljudi samo broj. Odavno se sport ne odrzava zbog prestiza i gledalaca, vec zbog sponzora, finansijera i kladionica. Gledatelji su tu u formi hl**** i igara. Odavno je sve izgubilo smisao.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi