Post Yamahe nikad nije bilo duži, ali danas svi slave pobjedu Mavericka Vinalesa

Marquez odustao zbog incidenta

Post Yamahe nikad nije bilo duži, ali danas svi slave pobjedu Mavericka Vinalesa

E. Čaušević

Španski vozač Maverick Vinales jutros je ostvario pobjedu na utrci za Veliku nagradu Australije, dok je šampion Marc Marquez odustao nakon incidenta sa Zarcom.

Vinales je uspio da prekine veliku dominaciju repsol Honde i Movistar Yamahi donese veliku pobjedu u Melburnu. Mladi španski vozač gotovo da nije bio primjetan u prvom dijelu trke, ali je sjajnom taktikom u drugom dijelu uspio da parira vodećim i na kraju dođe do pobjede.

Tok utrke bitno se promijenio kada je došlo do incidenta između Marqueza i Zarca. Francuz je odličnim manevrom krenuo u napad na prvaka, ali je kasno reagovao na kočnicama, te je udaruo u Marqueza nakon čega je Zarco teško pao, no na sreću nije bilo posljedica.

Zarco se više nije vraćao u utrku, a i Marquez je bio primoran da odustane zbog štete koja je nastala na motoru. Vinales je to iskoristio i došao do velike pobjede, a na postolju su još završili Iannone i Dovizioso.

Za Yamahu je ovo bila prva pobjeda još nakon utrke u Holandiji 2017. godine, te je trijumfom Vinalesa u Australiji prekinut njihov najduži post u MotoGP-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi