Vozači Mercedesa najbrži na prvom treninug pred trku za VN Belgije

Bottas ispred Hamiltona

Vozači Mercedesa najbrži na prvom treninug pred trku za VN Belgije

E. Škorić

Vozač Mercedesa Valtteri Bottas bio je najbrži na prvom treningu uoči Velike nagrade Belgije.

Bottas je slavio ispred timskog kolege Lewisa Hamiltona sa vremenom od minut i 44,493 sekunde. Hamilton je bio sporiji za svega 0,069 sekundi.

Treće mjesto na prvom treningu pred trku u Belgiji bio je Max Verstappen iz Red Bulla sa 0,81 sekundu zaostatka za Bottasom.

Drugi trening na programu je kasnije u toku dana, a treći se vozi uoči subotnjih kvalifikacija koje su na programu od 15 sati.

Glavni događaj, odnosno sama trka održat će se u nedjelju od 15 sati i 10 minuta. Upravo Hamilton je vodeći u generalnom poretku sa 43 boda više od Bottasa i dvojac iz Mercedesa bit će glavni favorit za titulu u Belgiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti