Pred Marquezom još nekoliko mjeseci pauze

Španac ostaje bez titule

Pred Marquezom još nekoliko mjeseci pauze

A. Čaušević

Šanse Marca Marquzea da odbrani titulu u Moto GP seriji su svedene na minimum. 

Španac je neposredno pred početak sezone povrijedio rame nakon čega je uslijedio operativni zahvat i sigurno se neće vratiti na stazu u septembru kako je planirano.

Marquezov oporavak ne ide po planiranom i upitno je da li će uopšte uspjeti odvesti ijednu utrk ove nešto drugačije sezone uslijed pandemije koronavirusa.

Najbolji motociklist današnjice se planirao vratiti početkom augusta kada je vožena utrka u Brnu, ali je nekoliko dana morao na novu poperaciju zbog metalne pločice jer se povrijedio u svom domu.

Kako sada stvari stoje Marqueza će do kraja sezone mijenjati Stefan Mardel pa Marc neće dočekati da u paru s bratom Alexom vozi motor Honde, barem ne ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi