Predstavljamo bolide za novu sezonu Formule 1

Predstavljamo bolide za novu sezonu Formule 1

Ferrari

Endin Čaušević

Nova sezona Formule 1 uskoro će početi, a danas nas očekuje i prvo testiranje bolida koji su spremni za novu sezonu najbržeg cirkusa na svijetu.

Ferrarijev novi SF16-H bolid vraća tim na push-rod suspenziju po prvi put u posljednje četiri godine. Također, nakon dužeg vremena na bolidu se nalaze i bijele linije koje su krasile Ferrarijev bolid prije nekoliko sezona.

Najveća promjena na bolidu odnosi se na V6 motor.

"Kada sam se pridružio timu mnogo se toga mijenjalo unutar tima i bilo je teško da napravimo nešto ozbiljno. Ali, sada je mnogo bolja atmosfera u ekipi i ulazimo spremni u novu sezonu. Imamo jak tim", rekao je Sebastian Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti