Prost zadovoljan prethodnom sezonom Renaulta

Savjetnik francuske momčadi

Prost zadovoljan prethodnom sezonom Renaulta

E. Ganibegović

Renaultov savjetnik za Formulu 1 Alain Prost rekao je da je dogovor oko isporuke motora kojeg su postigli s McLarenom zapravo pozitivni pritisak na tvorničku ekipu.

Mnogima nije bilo jasno zašto je Renault pristao opskrbljavati McLaren svojim motorima jer i onako imaju dovoljnu konkurenciju u Red Buluu, ali Prost vidi samo pozitivnu stranu.

"Ovo će stvoriti pritisak jer ćemo imati još jednog protivnika na svom polju", rekao je Prost, pa zatim dodao:

"Ali, znamo da će to biti pozitivan pritisak. Činjenica jest da moramo pobijediti svakog."

"Ako rezimirate sezonu - šesto mjesto nije tako loše. Pri kraju drugog dijela sezone bili smo često četvrta najbrža ekipa po performansama. Imali smo problema s pouzdanošću, a kad je to tako onda morate malo popustiti po pitanju performansi."

"To nije isprika, ali pokazali smo u Abu Dhbaiju što možemo kad se sve poklopi. Pritisak je postojao, ali smo svejedno uspjeli. Da smo htjeli, mogli smo ići i malo brže, ali smo također htjeli bito sigruni da dođemo do cilja."

"Zostatak za ekipama na vrhu je još uvije velik, ali ovo je nalin kako treba početi popravljati stvari. Prema tome, vrlo smo pozitivni. Također ćemo popraviti performanse motora, ali to je uvijek rizik. Izazov je."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi