Prve riječi Micka Schumachera o očevoj nesreći

Govorio za RTL

Prve riječi Micka Schumachera o očevoj nesreći

Mick Schumacher, sin legendarnog vozača Formule 1, govorio je za njemački RTL o svom ocu Michaelu. 

Od teške nesreće Michaela Schumachera na skijanju u Meribelu prošlo je nešto više od tri godine. Iako ima najbolju i najmoderniju medicinsku skrb, njegovo zdravstveno stanje se nije poboljšalo, a po prvi put nakon stravične nesreće za medije je o Michaelu je odlučio govoriti njegov sin Mick. 

"Moj otac je moj idol. On je najbolji, moj uzor", rekao je sin sedmerostrukog svjetskog prvaka uoči početka sezone i dodao: 

"Želim biti svjetski prvak u Formuli 1 jednog dana. To je definitivno moj cilj. To je, uostalom, nešto što svaki vozač želi", istakao je Mick. 

Mick je još mlad i ima dosta za učiti. Trenutno mu slijedi prva sezona u Formuli 3 nakon što je prošle godine u ukupnom poretku osvojio drugo mjesto u Formuli 4. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi