Prvi slobodni trening pripao Hamiltonu

Na početku vikenda u Japanu

Prvi slobodni trening pripao Hamiltonu

Bolidi Mercedesa zauzeli su prva dva mjesta na prvom slobodnom treningu za VN Japana. Najbolje vrijeme pola sata prije kraja postavio je Britanac Lewis Hamilton. Svjetski prvak, Sebastian Vettel završio je na trećem mjestu.

Kao po nekom ustaljenom običaju, vozači su prvo odradili instalacijske krugove, nakon toga su pauzirali u boksu, a onda su se ponovo pojavili na stazi. Vrlo rano, vidjeli smo i prvo izlijetanje,  u krivini broj osam Jules Bianchi je izgubio kontrolu pa je završio u zaštitnoj ogradi. U prvoj polovini treninga, Sergio Perez se našao  na vrhu poretka, a onda su se mijenjali Webber, Massa, Nico Rosberg.

Pola sata prije kraja sesije, Lewis Hamilton je odvezao krug u vremenu 1:34.157 što je u tom trenutku bilo najbolje vrijeme. Do kraja treninga vrijeme Lewisa Hamiltona niko nije uspio dostići.

Nico Rosberg je bio drugi sa 1:34.487, Vettel treći sa 1:34.768, a onda slijede Mark Webber i Felipe Massa. Dvadeset minuta prije kraja  treninga Pastor Maldonado je ostao bez zadnjeg lijevog točka, dok je dok je van der Garde završio u ogradi na istom mjestu kao i Bianchi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti