Prvi test u Barceloni pripao Mercedesu

Bottas najbrži na jutarnjoj sesiji

Prvi test u Barceloni pripao Mercedesu

A. Čaušević

Timovi iz Formule 1 su na stazi u Barceloni počeli s testiranjem bolida za predstojeću sezonu.

U jutarnjoj sesiji prvog od tri dana treninga najbrži je bio vozač Mercedesa, Valterri Bottas ispred Sergija Pereza koji vozi bolid Racing Pointa.

Finac je najbolji krug odvezao s vremenom 1:17.313, a Perez je zaostao svega 62 desetinke. Treći sa sa skoro pola sekunde zaostatka je bio Red Bullov Max Verstappen.

Ferrarijev bolid je trebao testirati Sebastian Vettel, ali je njemačkog vozača zbog bola u stomaku zamijenio Charles Leclerc. Monežanin je na kraju zakasnio skoro sekundu za Bottasom.

Nakon prvih 150 minuta vožnje i pređenih 1700 km bolidi su pokazali odličnu pouzdanost i već sada su uspjeli premašiti vremena u odnosu na prošlogodišnje testiranje.

Inače, svi vozači koji su jutros sjeli u bolide su uspjeli odvesti preko 50 krugova i tokom testiranja nije bilo crvenih zastava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi