Prvi trening pripao Vettelu, drugi u znaku Hamiltona
EPA

VN Abu Dhabija

Prvi trening pripao Vettelu, drugi u znaku Hamiltona

E. Ganibegović

Danas su održana prva dva slobodna treninga u Abu Dhabiju.

Na prvom treningu najbrže vrijeme je imao Sebastian Vettel, dok su se iza njega našli Lewis Hamilton i Max Verstappen.

Četvrta pozicija pripala je drugom vozaču Ferrarija, Kimi Raikkonenu, a peta Valtteri Bottasu. Šesto vrijeme je imao Sergio Perez, sedmo Fernando Alonso, dok su se u top deset našli jop Stoffel Vandoorne, Felipe Massa i Daniel Ricciardno.

Drugi slobodni trening prošao je u znaku Lewisa Hamiltona koji je bio najbrži. Druga pozicija je bila rezervisana za Sebastiana Vettela, dok je kao treći završio Daniel Ricciardo koji je mnogo više pokazao nego na prvom treningu.

Kimi Raikkonen je, kao i na prvom treningu završip četvrti, a njegov sunarodnjak Valtteri Bottas je bio peti. Max Verstappen je bio nešto lošiji nego na prvom pa je zauzeo šesto mjesto, a u prvih deset vozača našli su se jpš Sergio Perez, Esteban Ocon, Nico Hulkenberg i Fernando Alonso. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi