Prvi trening u znaku Iannonea, drugi pripao Lorenzu

VN Valensije

Prvi trening u znaku Iannonea, drugi pripao Lorenzu

E. Ganibegović

Na prvom slobodnom treningu za VN Valensije najbolje vrijeme je postavio Andrea Iannone, vozač Suzukija.

Druga pozicija je pripala Jacku Milleru, dok je treće vrijeme utrke postavio Pol Espargaro. Kandidati za titulu Andrea Dovizioso i Marc Marquez bili su četvrti odnosno peti, a između njih razlika je bila svega 35 hiljaditih dijelova. Šesti je bio Maverick Vinales, a drugi vozač Yamahe Valentino Rossi bio je tek 17.

Drugi slobodni trening je bio u znaku Jorgea Lorenza sa 1:30.640, ispred Danija Pedrose u Repsol Hondi i Andree Doviziosa. Marquez je ponovo završio kao peti, a Rossi je bio znatno bolji nego na prvom treningu, te je tako završio na devetoj poziciji. 

Posljednja utrke sezone vozi se u nedjelju, a trenutni lider je Marc Marquez, kome je za titulu dovoljno da završi kao 11. bez obzira šta Dovizioso uradi. Jedina šansa za italijanskog vozača je da slavi u utrci a da Španac ne bude bolji od 12. mjesta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti