"Na uličnim stazama uvijek moraš biti pažljiv"
EPA

Max Verstappen govorio o povratku VN Holandije

"Na uličnim stazama uvijek moraš biti pažljiv"

Eldar Ganibegović

Max Verstappen se nada povratku Velike nagrade Holandije u F1 kalendar.

Mladi vozač Red Bulla je protiv ulične utrke u Holandiji, više bi volio, kako kaže, klasičnu stazu.

"Mislim da je to moguće, bitna je lokacija gdje će se održati. Zandvoortu fale neke ravnine, ali to nije toliko ektsremno. Problem su zone za izlijetanje, infrastruktura i pit-lanea zgrada", rekao je Max.

"Također, na cestama do staze uvijek je gužva. Takvi problemi se jednostavno moraju riješiti, a najvažnije je koliko će sve to stajati i kako će se finansirati."

"Imamo dovoljno uličnih utrka. Na njima je nemoguće preticati. Ulična utrka mi nije zahtjevna kao Spa ili Suzuka. Najviše volim one prave staze gdje možeš prisnuti papučicu gasa tijekom kvalifikacija. Na uličnim stazama uvijek moraš biti pažljiv", zaključio je vozač Red Bulla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi