"Nisam luđak koji bi učinio sve da dođe na vrh"

Izjavio je Sebastian Vettel

"Nisam luđak koji bi učinio sve da dođe na vrh"

Eldar Ganibegović

Sebastian Vettel se na generalnom poretku nalazi na drugoj poziciji, a prvoplasirani Lewis Hamilton mu bježi 28 bodova.

Međutim, bez obzira na zaostatak vozač Ferrarija i dalje vjeruje da može preokrenuti prvenstvo i osvojiti naslov. 

"Još mnogo toga je pred nama. Idemo iz utrke u utrku i čvrstvo vjerujem da možemo osvojiti naslov. Nastavit ću se boriti", izjavio je Vettel, pa zatim dodao: 

"Uvijek pokušavam izvući najviše. Naravno, uz namjeru da ne pogriješim, ali nisam hrčak koji odustaje i uzme odove bez borbe. Nikad nisam bio takav."

"Nemojte me pogrešno shvatiti, nisam luđak koji bi učinio sve da dođe na vrh. Ako postoji šansa za odbranu pozicije, to moraš napraviti. U to vjerujem."

"Vjerujem da smo dovoljno dobri. Rezultati na zadnje tri utrke nisu bili sjajni, tim mi još uvijek daje nadu. Bolid je brz i vjerujem u nas", zaključio je Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi