"Razočaran sam, ali Nico i ja ćemo nastaviti da se trkamo"

Hamilton nakon incidenta

"Razočaran sam, ali Nico i ja ćemo nastaviti da se trkamo"

Britanski vozač u bolidu Mercedesa Lewis Hamilton izvinio se svima u Mercedesu zbog incidenta na trci za Veliku nagradu Španije.

Hamilton je već u prvom krugu prilikom jednog pokušaja prestizanja klupskog kolege Nica Rosberga obojicu izbacio iz trke što je kasnije omogućilo mladom Verstappenu da slavi pobjedu.

Britanac je nakon trke poručio da ovo ne mijenja mnogo stvar te da će se on i Rosberg nastaviti trkati.

"Već sam se izvinio, javno i svima. Teško mi je zbog Nica, ali i zbog svih ljudi koji nisu spavali noćima samo kako bih se ja trkao. Zaista sam razočaran. Motor mi je bio u pogrešnom modu i imao sam samo dijelić sekunde da odlučim hoću li skrenuti lijevo ili desno. Nažalost, donio sam pogrešnu odluku. Ovo ne mijenja ništa između mene i Nica. Nastavit ćemo se da se takmičimo", rekao je Hamilton.

Podsjetimo da je Rosberg još uvijek vodeći u ukupnom plasmanu sa 100 bodova dok je iza njega Kimi Raikkonen sa 39 bodova razlike. Treći je Hamilton, a četvrti Vettel. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi