Croatia Rally ponudio dosta uzbuđenja prvog dana takmičenja, Neuville u vodstvu
FOTO: EPA

Održano osam do 20 etapa

Croatia Rally ponudio dosta uzbuđenja prvog dana takmičenja, Neuville u vodstvu

H. Zilić

U toku je svjetski šampoionat u Rallyu, koji je krajem aprila blizak i nama jer se jedna od utrka karavana održava u susjednoj Hrvatskoj. Hrvatska je domaćin četvrte utrke u sezoni Rally šampionata i to je jedan od najvećih događaja ove godine ne samo u Hrvatskoj nego i cijeloj regiji.

Nije mala stvar ugostiti jedne od najboljih vozača današnjice koj će se kroz tri dana na 20 etapa boriti za nove bodove u šampionatu.

Prvi dan takmičenja bio je u petak i voženo je osam od 20 etapa ovogodišnje "Rally Croatia". Vidjeli smo dosta dobre trke i borbe za veoma zahtjevnim stazama.

Nakon osam uzbudljivih etapa lider je belgijski vozač Thiery Neuville za upravljačem Hyundaija i trenutno ima vrijeme 1:16:02.4

Britanac Evans u Toyoti je drugoplasirani dok je Estonac Tanak u automobilu Forda trenutno trećeplasirani.

Kompletene rezultate nakon prvih osam etapa možete pogledati OVDJE.

Inače, uvodne etap Rallya Croatia ponudile su zanimljive staze, počelo je sve prvom etapom od Malog Lipoveca od Grdanjca, a prvi dan je završen osmom etapom od Pećurkovog Brda do Mrženički Novaki.

Subotnji pgoram nudi osam novih etapa. Najbolji rally vozači današnjice drugi dan Rallya Croatia otvaraju etapom od Kostajnevca do Petruš vrha, a drugi dan će se završiti 16. etapom koja se vozi na Plataku.

Nedjelja nam donosi još četiri etape nakon kojih ćemo saznati ukupnog pobjednika ovogodišnjeg "Rally Croatia".

Nakon tri utrke šampionata prvoplasirani u proetku je Sebastian Ogier u Toyoti sa 56 bodova, Thierry Neuville je drugoplasirani u Hyundaiu sa 53 boda, dok je još jedan vozač Toyote Kalle Rovanpera trećeplasirani sa 52 boda.

U prve tri utrke sezone vozači su se takmičili u Monacu, Švedskoj ,Meksiku, a nakon Hrvatske ide Rally utrka u Portugalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.