Red Bull ima namjeru da zadrži svoje vozače
EPA

Novi ugovori za Maxa i Daniela

Red Bull ima namjeru da zadrži svoje vozače

E. Ganibegović

Pojavile su se informacije da je Red Bull odlučio produžiti ugovore sa Maxom Verstappenom i Danielom Ricciardom do kraja 2020. godine.

Već je od ranije poznato kako se Ricciardo povezivao sa Mercedesom i Ferrarijem, međutim njegov šef Christain Horner tvrdi kako je glavni cilj ekipe da zadrži pomenuti dvojac.

"Ricciardo je van ugovora na kraju 2018. godine zbog toga što je ispuno petogodišnju saradnju. Ono što je jasno jest to da je naša namjera da zadržimo oba vozača, rekao bih do 2020. godine", izjavio je Horner, nakon čega je dodao:

"Ono što želimo jeste da Ricciardo i Verstappen jure prema naprijed. Obojica uživaju biti zajedno u ekipi. Razlika sa Danielom je ta što je prvi put u karijeri u Red Bullu završio svoj ugovor sa ekipom."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi