Red Bull nema zamjenu za Neweya

Neće imenovati novog tehničkog direktora

Red Bull nema zamjenu za Neweya

Iako su sredinom ove sezone u Red Bullu potvrdili ostanak Adriana Neweya, njegov će angažman u godinama koje dolaze biti nešto manji. Bez obzira na to, red Bullu neće imenovati novog tehničkog diretkora jer to, kako kaže Christian Horner, neće biti potrebno.

"Nema potrebe da imenujemo novog tehničkog direktora. Adrian će i dalje ostati sa nama, pomagat će ljudima oko sebe kako bi stvari išle u pravom smjeru. To će istovremeno biti izazov za pojedine ljude u našoj ekipi da preuzmu određeni rizik i izazov na sebe. Tu prije svega mislim na Roba Marshalla glavnog dizajnera, Dana Fallowsa voditelja aerodinamike i glavnog iženjera Paula Monaghana. Jednostavno, Adrian će biti tu, sa određenim postotkom će i dalje biti uključen u rad naše ekipe " pojasnio je Horner.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.