Red Bull promijenio izgled bolida zbog humanitarne akcije

Podrška fondaciji "Wings for fly"

Red Bull promijenio izgled bolida zbog humanitarne akcije

A. Haznadarević

Piloti Red Bulla Sebastian Vettel i Mark Webber su se na današnjim kvalifikacijama za VN Velike Britanije pojavili u bolidima koji izgledaju potpuno drugačije u odnosu na sve ovosezonske utrke, a razlog takvog poteza Red Bulla je jedna humanitarna misija u koju je ovaj tim Formule 1 podržao.

Radi se o akciji pod nazivom "Faces for charity", koja je organizovana u saradnji sa humanitarnom fondacijom "Wings for life", čiji je cilj pronalazak lijeka za oštećenja kičmene moždine.

 

Kao što se može zaključiti iz samog naziva akcije, u pitanju su lica humanitaraca koja su naslikana na bolidima Red Bulla, a svaki od njih je uplatio po petnaest dolara na račun ove dobrotvorne fondacije.

 

Prvi vozač momčadi Sebastian Vettel nije sakrivao oduševljenje što je dio ovako dobro osmišljene humanitarne akcije, te je podržao rad fondacije:

 

"Mislim da su ovakve šanse za ljubitelje Formule 1 sjajne, a ja ću tokom svakog kruga na ovoj stazi imati hiljade muškaraca i žena uz sebe ovog vikenda. Fondacija “Wings for life” mi je jako draga, i mnogo mi je stalo do svega što oni rade i njihov sam ambasador već godinama", istakao je Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.