Redari uz dosta sreće izbjegli povrede kada se otkačio bolid Ferrarija

Odličan refleks

Redari uz dosta sreće izbjegli povrede kada se otkačio bolid Ferrarija

E. Čaušević
Teme:

Utrka za Veliku nagradu Italije trenutno je prekinuta zbog incidenta kojeg je imao vozač Ferrarija Charles Leclerc.

Leclerc je izgubio kontrolu za volanom i izletio je s bolidom van staze nakon čega se zabio u zaštitnu ogradu. Bolid Ferrarija je skoro uništen, a čelnici F1 odlučili su da prekinu utrku dok se ne popravi šteta na zaštitnoj ogradi.

Na svu sreću Leclerc je prošao bez povreda što je sigurno najvažnije. Za Ferrari je ovo očajna sezona, a u ovoj utrci na domaćoj stazi prije Leclerca odustao je i Vettel zbog problema s kočnicama.

No, zanimljiva stvar desila se kada su redari pokušali da sklone bolid Ferrarija. Naime, prednji dio bolida zakačio se za ogradu i kada je dizalica podigla isti on se naglo otkačio i "poletio" u zrak.

Međutim, dvojica redara koji su bili zaduženi za prednji dio su uspjeli refleksno da se sklone i izbjegnu da ih udari Ferrarijev bolid. No, na snimku se vidi da to nije bilo nimalo bezazleno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti