Tragedija u Belgiji: Na reliju automobilom uletio u publiku, ima mrtvih i povrijeđenih
Foto: Twitter

Crne vijesti

Tragedija u Belgiji: Na reliju automobilom uletio u publiku, ima mrtvih i povrijeđenih

E. Ganibegović
Teme:

Auto-moto sport koliko god adrenalina nosi sa sobom, toliko je rizičan kako za same učesnike, tako i za publiku koja događaje prati uživo. Nažalost, to se sada potvrdilo u Belgiji gdje smo svjedočili tragediji.

Reli Condroz-Huy u Belgiji održan je prošlog vikenda, a 17. test je doživio strašan obrat kada je reli automobil uletio u publiku. U nesreći je poginulo dvoje mladih gledatelja.

Portal Rallit.fi javlja da je belgijska posada Emeric Rary - Fabrice Henry izgubila kontrolu nad Škodom Fabijom R5 u kišnim uvjetima i sletjela s ceste.

Automobil je slučajno udario u rubni dio ceste u naselju i odletio u publiku.

U tragičnoj nesreći poginulo je dvoje gledatelja. Kako javljaju različiti portali, radilo se o 16-godišnjakinji i 18-godišnjaku.

Belgijska nacionalna televizija RTBF javlja da je prema riječima organizatora skupa nekoliko gledatelja bilo u zabranjenom području, gdje je automobil odletio.

Oglasi

Organizatori su u više navrata molili ljude da se maknu, ali oni su ostali tu, dodao je jedan svjedok za RTL.

Prema RTBF-u, dvoje poginulih nije bilo dio grupe koju su nekoliko puta morali pozivati na red, već su bili na putu do prijatelja koji je živio u blizini.

Kako prenosi RTBF, u nesreći je povrijeđeno još 11 osoba, od kojih je nekoliko prebačeno u bolnicu na pregled.

Provjereni su i reli vozači Rary i Fabrice, a dobra vijest je da životi hospitaliziranih ljudi nisu u opasnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi