Renault sport neće raskinuti saradnju sa Magneti Marellijem

Iako je to bilo najavljeno

Renault sport neće raskinuti saradnju sa Magneti Marellijem

M. Maksimović

Iako je po objavljivanju informacije, izgledalo kako je Renault Sport prisiljen raskinuti saradnju sa Magneti Marellijem zbog problematičnih alternatora.

Sedam dana kasnije, Renault Sport još uvijek nije prekinuo saradnju, čak i ne razmišlja o prekidu tvrdi Remi Taffin, operativni direktor Renault Sporta

 

''Ne znam da je Dietrich Mateschitz tražio od nas da prekinemo saradnju.Možda je to i zatražio, ali ne planiramo prekinuti saradnju sa talijanskim proizvođačem Magneti Marellijem.Upravo suprotno mi trenutačno pokušavamo da pronađemo zajedničko riješenje odnosno da isprobamo neke nove dijelove.Sa Magneti Marellijem imamo odličnu saradnju'' tvrdi  Remi Taffin.

 

Prije sedam dana u Singapuru, Red Bull se pojavio sa novom specifikacijom alternatora koje je trebao isprobati.Novi bi trebali biti na raspolaganju za VN Japana.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.