Ricciarda i vozače Toro Rossa očekuju kazne

VN Brazila

Ricciarda i vozače Toro Rossa očekuju kazne

E. Ganibegović

Daniel Ricciardo, Brendon Hartley i Pierre Gasly odradit će kazne na VN Brazila zbog promjene dijelova na njihovim motorima.

Svaki od njih će dobiti kaznu od 10 mjesta na gridu iz razloga što su uzeli svoj osmi MGU-H za Interlagos, a imali su pravo koristiti samo po četiri od svakog elementa kroz sezonu.

Osim toga, Hartley bi mogao dobiti dodatnu kaznu nakon što je njegov bolid stao na stazi na početku prvog slobodnog treninga u Brazilu.

Ove kazne su rezultat katastrofalnog vikenda u Meksiku, gdje su samo dvojica od šestorice vozača s Renaultovim motorom završila utrku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi