Hamilton: Ricciardo je sjajan vozač

Pohvalio vozača Red Bulla

Hamilton: Ricciardo je sjajan vozač

Eldar Ganibegović

Vozač Mercedesa, Lewis Hamilton je rekao kako bi bio sretan kada bih u svojoj ekipi imao voazča poptu Daniela Ricciarda.

Ricciardu ugovor sa Red Bullom ističe na kraju sljedeće godine, te je nedavno izjavio kako bi volio biti kolega upravo Hamiltonu. 

"Već sam se utrkivao protiv najboljeg, a prema mom mišljenju to je Fernando Alonso", rekao je Britanac.

"Daniel ima sjajnog momčadskog kolegu kojeg mora nastavljati pobjeđivati. Prvo moraš pobjeđivati svog kolegu, a tek onda nekog drugog. Ali Daniel je fantastičan vozač i bila bi mi privilegija utrkivati se protiv njega. Odličan je karakter i donosi dosta pozitivne energije", istakao je vozač Mercedesa, koji je veoma blizunovog naslova u svojoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi