Ricciardo najbrži u Hockenheimringu, ali u nedjelju starta posljednji

Prvi slobodni trening pred VN Njemačke

Ricciardo najbrži u Hockenheimringu, ali u nedjelju starta posljednji

Australac u bolidu Red Bulla Daniel Ricciardo ostvario je danas najbrže vrijeme na prvom treningu pred Veliku nagradu Njemačke u Hockenheimringu. 

Ricciardo je bio najbolji s vremenom 1:13.525, a iza njega je ostao aktuelni svjetski prvak Lewis Hamilton, dok je Max Verstappen bio treći. Dalje slijede Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Kmi Raikkonen, Romain Grosjean...

Inače, Ricciardo će u nedjelju startati posljednji zbog brojnih promjena na bolidu, a sve to je dio taktike Red Bulla pred Veliku nagradu Mađarske, odnosno pred trku na Hungaroringu koji im baš odgovara.

Drugi slobodni trening planiran je također za danas i to od 15.00 satri, a treći za sutra ujutru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti