Bravo za Red Bull: Ricciardo slavio u Monte Carlu!

Prva ovosezonska pobjeda

Bravo za Red Bull: Ricciardo slavio u Monte Carlu!

Australijski vozač u bolidu Red Bulla Daniel Ricciardo pobjednik je trke za Veliku nagradu Monaca koja se danas vozila u Monte Carlu. 

Ricciardo i njegov Red Bull zaslužuju sve pohvale zbog sjajnog vikenda kojeg imaju iza sebe. Oba vozača Red Bulla su dominirala na treninzima pred kvalifikacije, a Ricciardo je osvojio pol poziciju tokom jučerašnjih kvalifikacija te je današnju trku odvezao bez greške.

U suštini, danas nije bilo pretjerano velikih uzbuđenja i iznenađenja. Ricciardo je dobro startao i zadržao je prednost u odnosu na Vettela i Hamiltona koji su se našli iza njega na samom stratu. Iako je Vettel većim dijelom trke bio veoma bizu Ricciarda na kraju ipak nije uspio da ga stigne jer je Australac odvezao besprijekorno i sasvim zasluženo ostvario pobjedu.

Vettel se na kraju morao pomiriti sa drugim mjestom, dok je Hamilton bio treći, a Kimi Raikkonen četvrti. Podsjetimo, u ukupnom poretku vozača lider je još uvijek Lewis Hamilton ispred Sebastiana Vettela. Prednost Britanca sada iznosi 14 bodova, jer je Vettel današnjim drugim mjesto "istopio" razliku za tri boda.

Naredna trka vozi se u Kanadi od 8. do 10. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi