Ricciardo:  Ovo nisam očekivao

Australac popravio raspoloženje u Red Bullu

Ricciardo: Ovo nisam očekivao

U svom prvom zvaničnom nastupu za ekipu Red Bulla, Daniel Ricciardo je na domaćem terenu oduševio. Australac je u jednom trenutku bio prvi, na kraju je sa 1:44.548 završio na odličnom drugom mjestu.

" Bili je vrlo uzbudljivo, s obzirom da smo nove bolide po prvi put vozili u kišnim uslovima. Tokom cijelih kvalifikacija stalno smo bili na vezi, inženjer je prenosio informacije o plasmanu, bili smo prvi, drugi, treći, borili smo se za pole postion. Na kraju smo uspjeli doći u prvi red na startu. Ovome se svakako nisam mogao nadati prije samo par sedmica. Lijepo je vidjeti da već u prvoj utrci imamo bolid na vrhu poretka. Ono što me brine jeste zaostatak koji je imao Vettel za najboljima. Moramo vidjeti šta se dogodilo sa njegovim bolidom " izjavio je Ricciardo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.