Ricciardo pod istragom

Imao više goriva od dopuštenog

Ricciardo pod istragom

Drugo mjesto na VN Australije vozača Red Bulla Daniela Ricciarda dovedeno je u pitanje nakon što je otkriveno da je u spremniku imao više goriva nego što je dopušteno zbog čega je pokrenuta istraga, izjavio je tehnički delegat utrke Jo Bauer.

Australac Ricciardo (24) je utrku na stazi u Albert Parku završio na drugom mjestu iza Nijemca Nice Rosberga u Mercedesu i pod istragom je, dodao je Bauer.

"Tokom utrke je bolid broj 03 prešao dopušteni maksimum goriva od 100 kg po satu što je novo pravilo Međunarodne automobilske federacije (FIA)", izjavio je Bauer. Ako inženjeri ekipeRed Bull Racing ne uspiju razuvjeriti istražitelje, Ricciardo bi mogao biti diskvalificiran.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.