Ricciardo: Želim osvojiti naslov sa Red Bullom
EPA

Dotakao se i svoje budućnosti

Ricciardo: Želim osvojiti naslov sa Red Bullom

E. Ganibegović

Danielu Ricciardu ugovor sa Red Bullom ističe krajem 2018. godine, a njegova budućnost poslije toga nije poznata.

Australac kaže da Red Bull treba napraviti veliki korak naprijed iduće godine ako ga žele zadržati.

Poznato je kako se povezuje s Mercedesom i Ferrarije, međutim Ricciardo je svjestan da će odluka o idućem ugovoru biti možda najvažnija u njegovoj karijeri ako želi naslov svjetskog prvaka.

"Nekako sam prošao tu nervoznu fazu, ali i dalje želim ostati u F1 dok god ne osvojim naslov. Sada barem znam da ću to ostvariti, prije ili kasnije", rekao je Ricciardo, pa zatim dodao: 

"Nadao sam se da ćemo ove godine biti u velikoj šansi ali se okrenulo na drugu stranu, nadam se da će dogodine biti puno bolje. Želim li osvojiti naslov s Red Bullom? Apsolutno!"

Zbog situacije s Ricciardom, Mercedes i Ferrari nisu htjeli ući u dugoročne ugovore s oba dva vozača, te je možda u nekoj od ove dvije momčadi budućnost Australca.

"Ovo će mi biti potpuno nova situacija. Nisam do sada bio slobodan agent i da sam mogu odlučivati o svojoj budućnosti, iako je meni u Red Bullu od početka karijere odlično, te to ne bih mijenjao za ništa."

"Sljedeći ugovor koji potpišem će vrlo vjerovatno biti na tri godine, to je velika i bitnla odluka za moju karijeru. Zato ću dobro promisliti jer želim biti u konkurenciji za naslov prvaka, ali se itako želi jako dobro zabavljati. Meni je ovaj sport zabavan i zbog toga sam jako srenta, misli da ima puno ljudi koji se ne zabavljaju koliko bi trebali", zaključio je Ricciardo.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi