Robert Kubica došao u Alfu Romeo kao rezervni vozač, a danas na testiranju sve ostavio bez teksta

Najbrži na stazi

Robert Kubica došao u Alfu Romeo kao rezervni vozač, a danas na testiranju sve ostavio bez teksta

E. Čaušević

Ekipe Formule 1 punom parom se spremaju za početak nove sezone i u Barceloni testiraju svoje bolide.

Nova sezona Formule 1 počinje narednog mjeseca utrkom za Veliku nagradu Australije. Već desetak dana ekipe se nalaze u Barceloni gdje testiraju nove bolide.

Nakon današnjeg treninga u centru pažnje našao se iskusni poljski vozač Robert Kubica koji je nedavno potpisao za Alfu Romeo gdje ima ulogu rezervnog vozača.

Kubica je došao iz Willamsa, te je danas sve ostavio bez teksta. Poljak je bio danas najbrži na stazi u vremenu 1:16.942, a iza sebe ostavio je Maxa Verstappena, Lewisa Hamiltona, Valtterija Bottasa, Sebastiana Vettela, Charlessa Leclerca...

Poljak je pokazao da bi mogao biti velika prijetnja za Antonija Giovinazzija koji ima ulogu drugog vozača ekipe, a naravno "nedodirljiv" u ekipi je Kimi Raikkonen koji je danas skoro tri sekunde bio sporiji od Kubice.

Fotografija F1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi