Alfa Romeo iznenadila na drugom treningu Formule 1

Dosta uzbuđenja na stazi u Barceloni

Alfa Romeo iznenadila na drugom treningu Formule 1

E. Čaušević

Timovi Formule 1 jučer su u Barceloni zvanično počeli testiranja pred novu sezonu.

Na jučerašnjem treningu dominirali su bolidi Mercedesa koji su odmah pokazali da će i ove sezone biti glavni kandidati za titulu. No, danas je već bila druga priča.

U Barceloni na drugom treningu sve je iznenadio Kimi Raikkonen iz Alfe Romeo koji je imao jako dobar nastup. Isto se može reći i za Sergija Pereza iz Racing Pointa koji je završio na drugoj poziciji.

Ferrari i Mercedes danas su imali skromne rezultate i nisu bili baš uvjerljivi. Vettel i Leclerc su bili šesti, odnosno osmi, dok je Hamilton završio deveti, a njegov timski kolega Valtteri Bottas na 13. mjestu.

Image

Top Komentari

ed85
Nebitno prosle godine je Haas bio jako dobar na testovima a u sezoni katastrofalan.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi