Rosberg: Ferrari još nije sve pokazao, mogu nam uzvratiti

Nijemac se pribojava Ferrarija

Rosberg: Ferrari još nije sve pokazao, mogu nam uzvratiti

Njemački vozač u bolidu Mercedesa Nico Rosberg još uvijek smatra da je njegovom timu Ferrari velika opasnost.

Iako je slavio u prve dvije trke sezone, Rosberg još uvijek smatra da bi Vettel i Raikkonen mogli uzvratiti udarac u sljedećim trkama.

"Ferrari je sposoban za velike stvari i mi moramo nastaviti pritiskati. Imali su neuspjeha koji su ih puno koštali, ali još uvijek nismo vidjeli pravi Ferrari. Mogli bi nam jako uzvratiti", rekao je Rosberg te se potom osvrnuo na posljednju trku.

"Kontrolirao sam sve, bili smo mudri u utrci. Privodili smo utrku kraju i postupali pametno. Kimi je pokazao brzinu u utrci i znamo da je Ferrari blizu".

Podsjetimo da je ekipa Ferrarija imala problema u prve dvije trke te su prvo Raikkonen, pa onda i Vettel zbog problema sa bolidom morali ranije završavati trke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi