Rossi: Odluku o povlačenju donijet ću prije početka sezone

Legendarni vozač

Rossi: Odluku o povlačenju donijet ću prije početka sezone

Legendarni italijanski Moto GP vozač Valentino Rossi kazao je kako će odluku o eventualnom povlačenju donijeti prije nego što sezona počne.

Podsjetimo, Rossiju je ovo posljednja sezona po ugovoru za Yamahu i njegovo mjesto za sljedeću godinu već je rezervisano za Fabija Quartarara. Ipak, ukoliko se odluči za još jednu sezonu u karijeri Yamaha je Rossiju pripremila mjesto u ekipi Petronas Yamaha SRT pa je odluka samo na Italijanu.

On je prije početka sezone najavljivao kako će mu biti potrebno sedam ili osam trka ove godine kako bi vidio u kakvoj je formi i da li želi nastaviti s karijerom, ali obzirom da je zbog virusa Covid19 otkazano ili odloženo čak 11 uvodnih trka, Rossi mora promijeniti plan.

Sada poručuje kako će odluku donijeti i bez da vozi ijednu trku ove sezone. Svjestan je da sezona neće početi prije augusta ili septembra jer je do tada sve odgođeno i zato će odluku donijeti prije povratka na stazu.

"U teškoj situaciji sam jer, kao što sam već rekao, moja prva opcija je da pokušam da nastavim i dalje jer imam dovoljno motivacije i želim to. Ali, veoma je važno da razumem nivo na kojem sam jer smo se posebno u drugom dijelu prošle sezone mnogo mučili i previše puta sam bio sport da bih se borio za prvih pet pozicija", govori Rossi i dodaje:

"U glavi imam još jednu sezonu u fabričkom timu i potrebno mi je vrijeme da bih donio odluku. Treba mi pet ili šest trka da bih se razumio sa novim glavnim inženjerom. Problem je što nema trkanja, ali mislim da ću morati da odlučim prije nego što do njega dođe jer je najoptimističnija situacija da ćemo moći na stazu u drugoj polovini sezone. Nadamo se da će to biti u augustu ili septembru. Moraću da odlučim prije toga, ali svakako želim da nastavim. Definitivno nije ovo najbolji način da završim karijeru jer postoji mogućnost i da se ne trkamo ove godine. Možda bi bilo bolje da vozim još jednu sezonu i povučem se na kraju sljedeće. Zato, nadam se da ću nastaviti i dogodine".

Devetostruči svjetski šampion također je poručio kako u budućnosti želi raditi s mlađim vozačima ali i trkati se u automobilu.

Inače, u Moto GP šampionatu sve je odgođeno do Velike nagrade Češke Republike. Trka u Brnu planirana je za 8. august.

Top Komentari

Maestro
Ne znamo kakva će bit odluka ali smatram da je on najveći ikad u ovom sportu
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi