Valentino Rossi umalo postao vozač Formule 1
Foto - EPA

Legendarni Italijan odbio Ferrari

Valentino Rossi umalo postao vozač Formule 1

M. Šljivak

Jedan od najvećih motociklista svih vremena Valentino Rossi priznao je kako je 2006. godine bio na korak od prelaska u Formulu 1.

Na stolu je Italijan imao ponudu Ferrarija. Razmišljao je dugo i na kraju je odlučio da ipak ostane u svijetu kojeg voli najviše.

"U februaru 2006. godine bio sam na testiranju u Valenciju. Sjeli smo za stol i pitao sam šta očekuju od mene. Program je bio ozbiljan. Ne bih odmah bio u Ferrariju, išao bih prvo u sporiju ekipu, bio bih test vozač i onda bih došao u ekipu. Međutim, odbio sam to", rekao je Rossi.

Sedmostruki prvak svijeta u februaru puni 41 godinu, ali još uvijek nema namjeru da prestane sa takmičenjem u Moto GP šampionatu.

"Protivnici su jaki, ja sam stariji, ali instikt je isti. Volio bih da imam bržu Yamahu i da pokušam biti među tri najbolja u Moto GP-ju. Velika je čast što mogu da odlučim kad ću da odem. Svi me podržavaju da nastavim dalje, ali nema smisla da dalje idem ako neću biti kompetitivan", jasan je Rossi.

Top Komentari

Valdore
Kakva je ovo slika pa jeste li mogli ikako goru da nadjete. Majmuna da ste stavili bolje bi izgledalo.
2 1
decakk
Kralju zbog tebe godinama pratim Moto GP, kao sto sam pratio F1 dok je Schumacher vozio, poslije njega ni jednu utrku pratio nisam. Veci si od sporta kojim se bavis...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije