Potpuni cirkus: Ovakav start trke Moto GP ne pamti!

Trka za historiju

Potpuni cirkus: Ovakav start trke Moto GP ne pamti!

Potpuna ludnica viđena je pred sami početak Moto GP trke u Argentini. 

Svemu je uzrok bila kiša koja je natopila pojedine dijelove staze. Jedini vozač koji je izabrao gume za kišnu trku bio je Jack Miller, ali samo nekoliko trenutaka prije početka trke organizatori su proglasili 'kišnu trku'.

Tada je bilo jasno da će Miller biti pobjednik jer će svi ostali vozači morati nakon prvog kruga zamijeniti motor i uzeti gume za kišu, pa su organizatori odlučili da donesu vjerovatno najčudniju odluku ikada.

Naime, odlučili su da odgode početak trke i da ostali vozači uzmu motore za kišne uslove. Kako bi izašli u susret Milleru, pomjerili su sve ostale vozače tako da tri reda budu prazna između Millera i prvog narednog vozača. Naravno, to nije mnogo značilo Milleru kojeg su ostali veoma brzo stigli...

Osim svega, probleme pri startu je imao Marc Marquez čiji se motor ugasio, pa je kasnije kažnjen prolaskom kroz box gdje je izgubio preko 20 sekundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi