Rossi poslije najvećeg horora karijere: Mislio sam da je sjenka helikoptera, a onda...

Legenda imala dosta sreće

Rossi poslije najvećeg horora karijere: Mislio sam da je sjenka helikoptera, a onda...

Legendarni italijanski motociklista Valentino Rossi danas je imao dosta sreće pa je ostao živ. 

Tokom trke u Austriji Rossi je bukvalno mogao poginuti, a spasila ga je na kraju puka sreća.

Nakon incidenta Marca Morbidellija i Johanna Zarca motocikli su bili ispaljeni kao iz katapulta i velikom brzinom su se vratili na stazu, a baš u tim trenucima tuda su prolazili Rossi i timski kolega Maverick Vinales.

Rossi je imao sreće jer je Morbidellijev motocikl prošao hiljaditinku ispred njega, dok je Vinales imao sreće pošto je Zarcov motor prešao za malo iznad njega.

Nakon trke Rossi je kazao sljedeće:

"Bilo je užasavajuće. Sva četvorica vozača su imala mnogo sreće, a naročito Maverick i ja. Moramo da se pomolimo nekome večeras zato što je situacija bila veoma opasna. Mislim da je dobro biti agresivan u vožnji, naravno, svi žele da daju svoj maksimum. Međutim, ne treba pretjerivati, mi moramo da upamtimo da je ovaj sport krajnje rizičan. Rivale treba poštovati, posebno na stazi kada idete 300 kilometara na sat. Već sam razgovarao sa Zarcom, uvjerio me je da to nije uradio namjerno. Išao je vrlo široko pri kočenju, ali je ‘zatvorio vrata’ Francu, koji nije imao priliku da koči pri toj brzini. Maverick i ja smo u tom trenutku bili u trećoj krivini i ja sam osjetio da nešto ide ka meni. Mislio sam da je sjenka helikoptera jer oni nekada prolaze preko staze tokom trke, ali tada je Francov motocikl prošao pored mene nevjerovatnom brzinom, a Zarcov motocikl je preskočio Mavericka", kazao je Rossi i dodao:

"Imali smo mnogo sreće, ali se nadamo da će ovaj incident biti lekcija četvorici vozača da poprave svoje ponašanje u budućnosti. Da se nešto loše dogodilo, da je neko povrijeđen, situacija bi bila potpuno drugačija. Bilo je teško nastaviti sa trkom, da budem iskren, ali nismo imali mnogo izbora. Na kraju je trka bila dobra".

Inače, Rossi je trku završio na petoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi