Valentino Rossi još dvije godine u Moto GP šampionatu

Legenda ovog sporta

Valentino Rossi još dvije godine u Moto GP šampionatu

Legendarni Moto GP vozač Valentino Rossi vozit će još dvije sezone u Moto GP šampionatu, pišu danas svjetski mediji. 

Rossi je potpisao dvogodišnji ugovor s ekipom Petronas Yamaha SRT u koju dolazi nakon što odradi još ovu sezonu za Yamahu.

Podsjetimo, od ranije je poznato kako će Rossiju ovo biti posljednja sezona u Yamahi, a ova ekipa mu je spremila ugovor na fabričkom motoru u Petronasu. Nakon dugog nećkanja, legendarni Italijan na kraju je odlučio pristati na ovu opciju i, što je iznenadilo mnoge, potpisati ugovor na čak dvije godine.

To znači da će devetostruki svjetski šampion voziti čak do 43. godine života.

Ova informacija bit će zvanično saopštena javnosti pred start ovogodišnjeg šampionata, koji je planiran za 19. juli u Jerezu.

Inače, na mjestu Rossija u Yamahu naredne sezone dolazi Fabijo Quartararo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi