Rossi se vraća sredinom oktobra?

Moguć povratak za mjesec i pol

Rossi se vraća sredinom oktobra?

Italijanski vozač Valentino Rossi otpušten je iz bolnice u Ankoni nakon što je operisan u noći između četvrtka i petka poslije teškog pada tokom treninga.

Rossi je prelomio potkoljenicu tokom treninga na svom ranču i zbog toga će bitku za titulu, ali i veći dio ostatka sezone morati propustiti. Legendarni italijanski motociklista je bio u dobroj poziciji da se domogne ljubilarne desete titule prvaka svijeta u karijeri, ali zbog velikog peha nećemo gledati njegovu borbu protiv timskog kolege Mavericka Vinalesa, te vozača Ducatija i Honde Andree Doviziosa i Marca Marqueza. 

Rossi je šest trka prije kraja imao 26 bodova zaostatka za liderom Doviziosom i bio je na četvrtom mjestu poretka vozača. Tokom prošlosedmične trke na Silverstoneu Rossi je vodio većim dijelom i nakon kvara na motoru Marca Marqueza imao je priliku da se potpuno približi konkurentima u borbi za titulu, ali na kraju je završio tek na trećem mjestu iza Doviziosa i Vinalesa.

"Proveo sam dobru noć, spavao sam i jutros sam se osjećao dobro. Doktori su mi dali dozvolu da odem kući i nadam se da ću se tako još bolje odmoriti. Dat ću sve od sebe da se vratim na stazu što prije", rekao je Rossi. 

Podsjetimo, on bi trebao mirovati najmanje 30 do 40 dana, a postoji mogućnost da će biti spreman za trku za Veliku nagradu Japana koja se vozi 15. oktobra. Podsjetimo da se naredna trka u šampionatu Moto GP vozi na stazi "Marco Simoncelli".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije