Rossi: Teško da sve probleme možemo riješiti do kraja sezone
EPA

Tvrdi vozač Yamahe

Rossi: Teško da sve probleme možemo riješiti do kraja sezone

E. Ganibegović

Tek što se vratio nakon povrede Valentino Rossi vozio je u Aragonu, te uspio da dođe do pete pozicije.

Očigledno da je povreda iza njega, pa sada želi da Yamahu vrati u borbu za najviši plasman.

"Sve je uredu. Nismo loši, ali malo nas muče zadnje gume i šasije. Sve su to detalji, ali koštalo nas je u posljednjim utrkama. Nisam siguran da ćemo moći sve popraviti do kraja sezone", rekao je Rossi, nakon čega je detaljnije objasnio sta se desi njemu i Mavericku Vinalesu.

"U drugom dijelu utrke, naš motor se mnogo mučio. U takvim slučajevima su Honda i Ducati jači. Tražio sam pomoć od fabrike i rekao im šta treba da urade. Nećemo prestati sa borbom, ali kao što sam već i rekao, teško da ćemo moći da sve probleme riješimo do kraja sezone", istakao je vozač Yamahe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi