Sainz: Ne mogu još reći da li mi bolid odgovara

Pripreme za novu sezonu u punom jeku

Sainz: Ne mogu još reći da li mi bolid odgovara

E. Čaušević

Uskoro počinje sezona u Formuli 1, a ekipe se u punom jeku pripremaju za prvu utrku za Veliku nagradu Australije.

Prva testiranja novih bolida održana su u Barcelonu gdje su vozači imali priliku da se upoznaju s bolidima za novu sezonu. Mladi vozač Renaulta, Carlos Sainz, poručio je da još uvijek nema osjećaj da su testiranja počela jer bolid tek treba da se podesi za njegov način vožnje.

"Imam osjećaj kao da nisam ni počeo testiranje. Vozio sam novi bolid, ali još uvijek ga nismo podesili onako kako ja želim. Još je uvijek rano reći da li mi odgovara, ali imamo mnogo vremena za napredak. Puno ugodnije ću se osjećati u bolitu ako budemo radili stvari kako treba i išli u pravom smjeru", rekao je Sainz.

Ovaj mladi vozač Renaulta je na prvim testiranjima imao veoma solidan rezultat jer je bio samo 1,6 sekundi sporiji od aktuelnog prvaka Lewisa Hamiltona.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi