Scena koja budi emocije: Mick Schumacher u Mugellu provozao bolid svog oca

Legendarni F2004 bolid

Scena koja budi emocije: Mick Schumacher u Mugellu provozao bolid svog oca

A. Čaušević

Na Velikoj nagradi Toskane Ferrari će po 1000. put voziti utrku Formule 1. 

Oko sat vremena prije utrke na stazi Mugello zabilježena je zaista emotivna scena. Mick Schumacher je provozao bolid svog oca, Michaela.

Riječ je o Ferrarijevom bolidu F2004 s kojim je Schumacher senior osvojio svoju sedmu i posljednju titulu prvaka svijeta.

"Oduvijek mi je bio san da vozim ovaj boli. Voziti ovaj boli u Mugellu kada ne pada kiša je apsolutna čast. Hvala Ferrariju na ovoj šansi", rekao je Mick.

Mick se trenutno takmiči u F2 takmičenju, ali je pitanje godine kada će nastupiti u najbržem oktanskom cirkusu na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi