Hamilton je i u Toskani bio u svom svijetu, ali pravo iznenađenje je Ferrari

Kvalifikacije za Veliku nagradu Toskane

Hamilton je i u Toskani bio u svom svijetu, ali pravo iznenađenje je Ferrari

A. Čaušević

Na stazi Mugello vožene su kvalifikacije za Veliku nagradu Toskane, a do nove pol pozicije, ukupno 95. u karijeri stigao je Lewis Hamilton. 

Hamilton je bio najbrži u trećem dijelu kvalifikacija s vremenom 1:15.144 i završio je ispred timskog kolege iz Mercedesa, Valterrija Bottasa, treći je bio Red Bullom Max Verstappen.

Drugi Red Bullovac Alexander Albon bio je četvrti, dok je za razliku od prethodnih utrka kada su se brukali Ferrari iznenadio petom pozicijom Charlesa Leclerca.

U Top 10 još su završili Sergio Perec i Lance Stroll iz Racing Pointa, slijede Daniel Ricciardo (Renault), Carlos Sainz (McLaren) i Estabn Ocon (Renault).

Drug vozač Ferrarija, Sebastian Vettel, boi je 14. Sutrašnja trka počinje u 15:10 po centralnoevropskom vremenu.

Top Komentari

El_Matador
Kakvom svom svijetu, cijeli vikend Bottas bio brži, a danas Hamilton 6 hiljaditinki ispred, plus nije imao drugi brzi krug. Treba i pogledat nekad neki događaj o kojem izvještavate, a ne samo rezultat vidjeti.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi