Schumacher u teškom stanju: Ljekari mu se bore za život

Ozbiljne povrede glave

Schumacher u teškom stanju: Ljekari mu se bore za život

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih vozača Formule 1 svih vremena Michael Schumacher nalazi se u veoma teškom stanju nakon što je danas doživio nesreću na skijanju u Francuskoj.

"Stanje Michaela Schumachera znatno se pogoršalo ovog popodneva, ima izljev krvi u mozak. On je sve lošije", prenose francuski mediji.

Kaciga je sedmerostrukom svjetskom prvaku spasila život, ali se ljekari i dalje bore za život 44-godišnje legende automobilističkog sporta.

Nijemac je nastradao na skijanju u francuskim Alpama, a direktor  skijališta Christophe Gernigon-Lecomte kazao je kako je poznati vozač bio pri svijesti pri odlasku u bolnicu.

"Schumi je udario glavom od stijenu, ali je bio pri svijesti", rekao je Lecomte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.