Dr. Helmut Marko: "Nismo u kontaktu sa Schumijevim sinom"

Počele glasine da dolazi u Formulu 1

Dr. Helmut Marko: "Nismo u kontaktu sa Schumijevim sinom"

Mick, 19-godišnji sin Michaela Schumachera, ima istu veliku ljubav kao i njegov otac.

I mladi Mick je odlučio krenuti stopama legendarnog vozača Ferrarija, a iako su mediji špekulisali da bi već naredne sezone mogao debitovati u Formuli 1, do toga, barem zasad, neće doći.

Pisalo se kako Mickovi zastupnici pregovaraju s Red Bullom oko mjesta u Toro Rossu naredne sezone, ali Helmut Marko, čovjek zadužen za listu vozača u Red Bullovim timovima, to je demantovao.

"Nije na našoj listi i nemamo s njim nikakav kontakt", kratko je kazao.

Što se tiče mladog Schumija, njegovo ime će se zasigurno i narednih mjeseci dovoditi u vezu sa mnogim F1 timovima. Da bi osigurao licencu za elitno automobilističko takmičenje preostalo mu je još da se plasira među najbolja tri vozača u konačnom poretku F3 prvenstva, što se čini vrlo izvjesnim.

Trenutno nastupa za italijansku ekipu Prema Powerteam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi