Sebastian Loeb potpisao za Hyundai: Legenda ponovo u WRC-u!
Najveći vozač svih vremena odlučio je da se vrati i da pokuša doći do 10. naslova prvaka svijeta, ali ovog put će to pokušati bez Citroena (Foto: EPA)

Devetostruki prvak odlučio da se definitivno vrati

Sebastian Loeb potpisao za Hyundai: Legenda ponovo u WRC-u!

M. Šljivak

Najveći reli vozač svih vremena Sebastian Loeb (44) potpisao je za Hyundai i definitivno se vraća u WRC.

Devetostruki šampion svijeta u WRC-u ove sezone se vratio takmičenju nakon tri godine i vozeći Citroena je uspio da slavi u Kataloniji.

Špekulisalo se potom kako će se Loeb vratiti i potpisati za Hyundai, što se na kraju desilo i Francuz je potpisao dvogodišnji ugovor.

"Pobjeda u Španiji mi je vratila strast za takmičenjem u WRC-u. Dolazak u Hyundai biće novi izazov i jedva čekam da sezona počne. Impresioniran sam timom i osjećam da im mogu pomoći", rekao je Loeb.

Loeb će sjesti u i20 Coupe automobil i pridružiće se timu u kojem su već Adnreas Mikkelsen, Thierry Neuville i Dani Sordo.

Pored potpisa Loeba, Hyundai je produžio saradnju sa Danijem Sordom na još jednu sezonu.

Hyundai želi do naslova prvaka

Dovođenjem Loeba Hyundai je još jednom pokazao da želi titulu u svom timu. Šef tima Michel Nandan nada se da bi upravo on mogao sa trona skinuti Sebatiana Ogiera koji je Neuvilleu uzimao titule u protekle dvije sezone.

"Dogovor sa jednim takvim vozačem pokazuje da smo atraktivan tim. Želimo osvojiti WRC titulu i vjerujemo da imamo mogućnost za to. Naša ekipa za 2019. godinu to dokazuje", rekao je Nandan.

Loeb je posljednju titulu prvaka osvojio 2012. godine vozeći Citroen kojem je donio i ostale titule prvaka između 2004. kada je prvi put bio najbrži i 2012. godine.

Nakon toga Loeb je odlučio da se povuče, vratio se 2015. godine u jednoj trci, a sada se ponovo vraća i pokušaće da odvede Hyundai na tron.

Nova sezona WRC šampionata počinje 24. januara u Monte Carlu, a završava 17. novembra u Australiji.

Top Komentari

amcibald
Steta, Loeb je ikona Citroena, i ne mogu ga zamisliti ni u jednom drugom WRC vozilu.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti