Sebastian Ogier šesti put uzastopno najbolji u Monte Carlu
Aktuelni prvak svijeta je na fantastičan način krenuo i u novu sezonu, te je pokazao da će upravo on biti glavni kandidat za novi naslov prvaka (Foto: EPA)

Pobjeda sa dvije sekunde prednosti

Sebastian Ogier šesti put uzastopno najbolji u Monte Carlu

M. Šljivak

Francuz Sebastian Ogier za volanom Citroena pobjednik je relija Monte Carlo, prve stanice u novoj sezoni.

Prava drama viđena je u Monte Carlu, a na kraju je Ogier uspio da prvi prođe kroz cilj i to samo 2.2 sekunde ispred Thierryja Neuvillea.

Ogier je tako Citroenu donio 100. pobjedu u historiji WRC-a i to na povratničkoj trci za ovaj tim, a triijumf je još i značajniji ako se zna da je imao problema sa senzorima gasa u finišu trke.

"Ovdje sam silno želio pobijediti, više nego bilo gdje drugo. Bilo je jako teško, gas mi je pravio probleme jer se često zaglavljivao kada sam želio kočiti. Šest uzastopnih pobjeda sa tri različita automobila - nije loše", rekao je Ogier nakon trijumfa.

Iza sebe je aktuelni prvak dakle ostavio Thierryja Neuvillea u Hyundai i20, dok je na trećoj poziciji završio Ott Tanak za volanom Toyote Yaris.

Pobjedom u prvoj trci Ogier je osvojio 29 bodova, Neuville 21, a Tanak 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi