WRC: Ogier stigao do svoje pete uzastopne titule

Postao drugi najtrofejniji vozač u historiji WRC-a

WRC: Ogier stigao do svoje pete uzastopne titule

E. Ganibegović

Francuz Sebastian Ogier je po završetku reli utrke u Velikoj Britaniji stigao do svoje pete uzastopne titule svjetskog prvaka u reliju.

Svojom novo titulom Ogier je postao drugi najtrofejniji vozač u historiji WRC-a i francuskog automobilističkog sporta iza sunaradonjaka Sebastiena Loeba koji je osvojio čak devet naslova.

"Ova godina je bila dosta teška i komplikovana, ali ovo na kraju, to je nevjerovatno. Svi smo napordno radili", rekao je Ogier nakon utrke. 

Podsjećamo kako je u Velsu slavio Elfyn Evans, koji je tako stigao do svoje prve domaće pobjede u karijeri, dok je na drugoj poziciji završio Thierry Neuville, a treće mjesto je bilo rezervisano za Ogiera. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi