Šef Ferrarija konačno objasnio zašto je uzeo Leclercu pobjedu u Singapuru i dao je Vettelu

Binotto se oglasio

Šef Ferrarija konačno objasnio zašto je uzeo Leclercu pobjedu u Singapuru i dao je Vettelu

E. Čaušević

Iako je nova sezona završena tek nedavno u Ferrariju se punom parom spremaju za 2020. godinu.

Italijanski tim podbacio je ponovo ove sezone u Formuli 1 i dopustio je da ih Mercedes ponovo nadmaši. Ferrari odavno nismo vidjeli na krovu F1, ali u ovom timu rade punom parom kako bi to pokušali ostvariti u novoj sezoni.

Međutim, u prošloj sezoni bilo je dosta negativnih stvari koje su utjecale na atmosferu u timu. Jedna od njih je i utrka za VN Singapura kada je Charles Leclerc bio nadomak pobjede, ali su onda u timu odlučili da Sebastian Vettel preuzme lidersko mjesto i odnese pobjedu.

Ovaj potez je itekako naljutio mladog Leclerca, ali šef Ferrarija, Mattia Binotto, vjeruje da je to bila važna i ispravna odluka. On je na taj način htio vratiti Vettelu samopouzdanje jer je bio u velikom padu forme.

"Vettel je bio pod velikim pritiskom u prvom dijelu sezone, ali se popravio znatno u drugom. Pobjeda u Singapuru bila je ključna za njega da vrati povjerenje u ekipu. Znao je da može računati na nas. To je bila ispravna i važna odluka da on pobijedi i kasnije je bio sve bolji", rekao je Binotto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije